Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Jean-Paul Close

Jean-Paul Close

28/3/2009 - Weggegooid geld

Na veel vijven en zessen komt de regering eindelijk met een herstel plan. Dat gebeurd nadat onze eigen kinderen al ruimschoots gehypothekeerd zijn voor de toekomst door de  miljarden die in een immoreel bankstelsel zijn gepompt. Het herstelplan van de overheid gaat naar datgene wat zijzelf beheerst. Het oppoetsen van de scholen, de ziekenhuizen en ga zo maar door. Maar wie moet dat opbrengen? De belastingbetaler!

 

Nergens wordt de overheid zelf beknot. Het ambtenaren apparaat houdt zichzelf in stand en breidt zich in verschillende sectoren zelfs uit. Met trots zeg de overheid zelfs dat zij de meest groeiende werkgever van het land is. Er is echter een groot probleem:

 

De overheid financieert zich uit de productiviteit van de bevolking. Als die niet meer productief is dan ontstaan er tekorten. En die tekorten worden gemolken uit de maatschappij door dwangmaatregelen (incasso!) of door tekorten te noteren die door onze kinderen moeten worden opgebracht.

 

Kortom, alles wat de overheid nu doet is weggegooid geld, hoe dan ook. Wij hebben een nieuwe overheid nodig al zal die overheid meer pijn doen dan deze.

Geef een reactie!

Over mij

Stichting STIR(Stad van Morgen) introduceert een nieuwe maatschappelijke aanpak om complexe thema's onder gemeenschappelijke verantwoordelijkheid aan te pakken. De aanpak heet Sustainocratie en creert waardengedreven samenwerkingsverbanden tussen overheid, technologische innovatoren, burgerparticipatie en onderwijs/wetenschappelijke instellingen.

Links

Home
Bekijk mijn profiel
Archief
Entry 18 van 75
Laatste Pagina | Volgende Pagina