Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Jean-Paul Close

Jean-Paul Close

12/4/2009 - Milieu faillissement

Auteur: Jean-Paul Close

 

Als je in de economie meer schulden maakt dan je kunt terug betalen dan komt er onvermijdelijk een moment dat men een faillissement aan moet vragen. Als sinds de jaren tachtige verbruikt de moderne mens meer grondstoffen dan de aarde zelf weer op kan brengen of aanvullen. Onze innovaties zijn (nog) niet gericht op vermindering van gebruik van kritische grondstoffen maar voor een deel op hergebruik ervan. Dat laatste is onvoldoende omdat de materialen allereerst toch worden toegepast en daardoor onttrokken aan het milieu.

 

Het milieu faillissement zal dan ook niet lang op zich laten wachten en uit zich in de vorm van natuurlijke reacties, zoals de opwarming van de aarde, of economische reacties zoals de kredietcrisis. Er zijn veel manieren die ons immorele gedrag ten opzichte van de natuur uiteindelijk aan de kaak stellen. Veelal zijn zij onvoorspelbaar omdat wij er zelf onvoldoende aandacht besteden aan het fenomeen omdat economische doelstellingen belangrijker zijn. Uiteindelijk treffen de effecten onze gezondheid, onze veiligheid en ons economisch potentieel. Hierdoor ontstaat er onzekerheid op alle gebied. 

 

Willen wij onze eigen toekomst beheersbaar houden dan is het van principieel belang dat wereldwijd structurele innovatieve acties worden ondernomen die onze afhankelijkheid minderen en het te verwachten milieu faillissement keren om weer in een opbouwende sfeer van zekerheden te komen.

Geef een reactie!

Over mij

Stichting STIR(Stad van Morgen) introduceert een nieuwe maatschappelijke aanpak om complexe thema's onder gemeenschappelijke verantwoordelijkheid aan te pakken. De aanpak heet Sustainocratie en creert waardengedreven samenwerkingsverbanden tussen overheid, technologische innovatoren, burgerparticipatie en onderwijs/wetenschappelijke instellingen.

Links

Home
Bekijk mijn profiel
Archief
Entry 16 van 75
Laatste Pagina | Volgende Pagina