Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Jean-Paul Close

Jean-Paul Close

14/5/2009 - Na verval komt zingeving

Auteur: Jean-Paul Close

 

De bewustwordingscyclus geldt voor de individu maar ook voor de groep individuen zoals een onderneming of sociale gemeenschap. De cyclus is vormend aan de hand van ervaringen, keuzes en het verschil tussen de oorspronkelijke cultuur en die er over blijft als de cyclus weer een complete cirkel heeft gemaakt.

 

 

Het is een uitdaging voor hedendaags leiderschap om die cyclus te erkennen in de wetenschap dat deze externe oorzaken kan hebben (kredietcrisis bijvoorbeeld) of interne (hebzucht, gemakzucht, e.d.). Belangrijk in deze is de gewenste beheersbaarheid van de aftakeling en het verval en de sterke impuls rond zingeving en nieuwe ontwikkeling.Dat alles vereist inzicht, visie en vernieuwend leiderschap.

Geef een reactie!

Over mij

Stichting STIR(Stad van Morgen) introduceert een nieuwe maatschappelijke aanpak om complexe thema's onder gemeenschappelijke verantwoordelijkheid aan te pakken. De aanpak heet Sustainocratie en creert waardengedreven samenwerkingsverbanden tussen overheid, technologische innovatoren, burgerparticipatie en onderwijs/wetenschappelijke instellingen.

Links

Home
Bekijk mijn profiel
Archief
Entry 13 van 75
Laatste Pagina | Volgende Pagina