Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Jean-Paul Close

Jean-Paul Close

20/6/2009 - Geboorte, dood en vernieuwing

Auteur: Jean-Paul Close

 

"Wat is het toch lastig om dood te gaan" zei Prof. Paul de Blot tijdens de seminar ter gelegenheid van zijn laatste tijdschriftpublicatie waarin ik een bijdrage heb mogen leveren. In de huidige maatschappij draait alles om behoud, inclusief het leven. Maar dood gaan is noodzakelijk om vernieuwing toe te staan. Kijk maar in de natuur.

 

De inslag van een gigantische meteoor heeft de aarde miljoenen jaren ontwringt en al het leven voor een uitdaging gesteld. De grote dinosaurussen verdwenen en de kleine dieren en planten bleven bestaan. Wij noemen dat tegenwoordig een crisis. Als er geen crisissen waren geweest in mijn priveleven was ik nooit te weten gekomen wat ik nu weet en voel. Het zijn de crisissen die mij gemaakt hebben, niet de successen. Als er geen crisissen ware geweest had de mens zich nooit ontwikkeld tot wat ze is vandaag. Een crisis is noodzakelijk om te vernieuwen. Als men alleen zelfvergenoegzaam streeft naar gelijkmatigheid dan kijkt men de dood in de ogen. Men moet bereid zijn, ook in het bedrijfsleven om zaken op te offeren en op die manier vernieuwing te creeren. Dat hoort bij het leven. Niets is permanent waardoor alles juist permanent wordt, namelijk door de opvolging van de cycli van geboorte, dood en vernieuwing.

Geef een reactie!

Over mij

Stichting STIR(Stad van Morgen) introduceert een nieuwe maatschappelijke aanpak om complexe thema's onder gemeenschappelijke verantwoordelijkheid aan te pakken. De aanpak heet Sustainocratie en creert waardengedreven samenwerkingsverbanden tussen overheid, technologische innovatoren, burgerparticipatie en onderwijs/wetenschappelijke instellingen.

Links

Home
Bekijk mijn profiel
Archief
Entry 10 van 75
Laatste Pagina | Volgende Pagina