Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Jean-Paul Close

Jean-Paul Close

28/10/2009 - Groen is voor de zotten

Auteur: Jean-Paul Close

 

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de gekkenhuizen, nu veelal "psychiatrische instellingen" genoemd, in bosrijke omgevingen bevinden?

 

Misschien denkt u aan het nut van afzondering? of isolement?

 

Groene bomen en beplanting is rustgevend voor de menselijke psyche! Een verbouwde school met veel groen had ineens de helft minder ADHD leerlingen. Waarom? Zou groen de "zotten" weren? Of lost de natuur zaken op voor ons?

 

Als groen zo belangrijk is voor onze kinderen en onze samenleving.......waarom leven wij dan in  groenloze steden, wijken en bedrijfsgebouwen? Een van de grondwetten stelt "Men zal de gezondheid van de medemens niet schaden". De overheid zelf is daardoor strafbaar omdat het materiele efficientie boven de gezondheid van de medemens stelt in al haar besluiten.

 

Groen is niet voor de zotten maar voor ons allemaal, wettelijk. Het DOE M.E.E. programma's voor gemeentes is een beleidsprincipe om gezondheid boven partij belamg te srtekken. M.E.E staat voor:

 

Maatschappelijk voordeel

Ecologiche voordeel

Economisch voordeel

 

In balans, tegelijkertijd

Geef een reactie!

Over mij

Stichting STIR(Stad van Morgen) introduceert een nieuwe maatschappelijke aanpak om complexe thema's onder gemeenschappelijke verantwoordelijkheid aan te pakken. De aanpak heet Sustainocratie en creert waardengedreven samenwerkingsverbanden tussen overheid, technologische innovatoren, burgerparticipatie en onderwijs/wetenschappelijke instellingen.

Links

Home
Bekijk mijn profiel
Archief
Entry 5 van 75
Laatste Pagina | Volgende Pagina